Retrospektyva arrow Apie klubą
Apie klubą
 
   
   Senasis  puslapis :  http://www.siauliufilmai.lt/klubas/ 
   Šiaulių kino meno klubas sukurtas Lietuvos kino mėgėjų sajungos Šiaulių skyriaus pagrindu. Tačiau mes stengsimės vienyti ne tik mėgėjiško kino-video kūrėjus. Klube laukiami visi filmus kuriantys Šiauliečiai, kadangi šiais laikais riba tarp mėgėjiško ir profesionalaus kino-video meno baigia išnykti. 

   
Organizacija stengiasi puoselėti nekomercinio kino kūrimą. Vienija įvairaus amžiaus ir profesijų žmones kuriančius kino ir video filmus. Organizuoja kino festivalius ir filmų peržiūras, autorinius vakarus, bei naujų filmų premjeras.
   Neprofesionalus kinas Šiauliuose turi gilias tradicijas, kino kūrėjai Šiauliuose pradėjo burtis į kino klubą 1960 metai, mūsų miesto autoriai skynė laurus respublikiniuose ir tarptautiniuose kino festivaliuose. Be to Šiauliuose yra įkurtas kino mėgėjų technikos muziejus. Yra 40 vietų kino salė bei įranga 8mm, 16mm ir 35mm filmų peržiūrai. 
         
   Lietuvos kino mėgėjų sąjungos Šiaulių skyrius palaiko glaudžius ryšius su Lietuvos kinematografininkų sąjunga, bendradarbiauja su Šiaulių universitetu, Moksleivių namais, Šiaulių jaunųjų technikų stotimi.

   
Pastaraisiais metais vykdyti svarbesni projektai: šiaulietiškų filmų festivalis "Filmuoja Šiauliai", jaunimo filmų festivalis “Debiutas”.
    Ilgalaikis projektas: Šiaulių kino archyvo sudarymas, - duomenų apie kino kūrėjus sisteminimas, filmų pervedimas į skaitmeninį formatą, filmų bei autorių pristatymas miesto bendruomenei.
Šiaulių kino meno klubas laukia visų kuriančių ir norinčių kurti filmus!!!

Ši kategorija yra tuščia